DRIVE-IN KINO: BOHEMIAN RHAPSODY
Drive-in cinema: Bohemian Rhapsody
V kinu od:
22.05.2020
Leto:
2018
Država:
UK
Dolžina:
2 uri 14 minut
Žanr:
Biografija, Drama
Režiser:
Bryan Singer
Igralci:
Rami Malek, Joseph Mazzello, Mike Myers
Distribucija:
Blitz film&video distribution d.o.o.
Jezik:
angleščina - podnapisi

Bohemian Rhapsody je epska zgodba o legendarni rock skupini Queen in pevski legendi Freddieju Mercuryju – človeku, ki je verjel vase in svojo glasbo tudi takrat, ko nihče drug ni. Podiral je vse stereotipe in kršil vsa pravila, s tem pa postal ena največjih glasbenih ikon vseh časov. Bohemian Rhapsody je zgodba o ljubezni, bolečini, sprejemanju in seveda sijajni glasbi. Britansko pevsko legendo bo odigral Rami Malek, ameriški igralec egipčanskega porekla, ki je izjemno podoben Freddieju. Gwilym Lee se bo postavil v vlogo kitarista Briana Maya, Ben Hardy v vlogo bobnarja Rogerja Taylorja in Joseph Mazzello v vlogo basista Johna Deacona.

Film je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rock glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje outsiderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.

PROJEKCIJA JE RAZPRODANA!


⋅ Parkirišče Centra Vič se odpre eno uro pred projekcijo.
⋅ V primeru dežja bo projekcija odpovedana.
⋅ Imetniki v naprej kupljenih vstopnic se lahko v primeru odpovedi projekcije za vračilo kupnine obrnete na info@kino-bezigrad.si.

Čas predstave in nakup vstopnic

* E-vstopnice in potrdilo o plačilu bodo po uspešnem nakupu poslani na ta email naslov.