DRIVE-IN KINO: PRVI ČLOVEK
DRIVE-IN KINO: First Man
V kinu od:
10.09.2020
Leto:
2018
Država:
ZDA
Dolžina:
2 uri 21 minut
Žanr:
Biografija, Drama, Zgodovinski film
Režiser:
Damien Chazelle
Igralci:
Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit
Distribucija:
Karantanija Cinemas d.o.o.
Jezik:
angleščina - podnapisi

Biografska drama predstavlja življenje astronavta Neila Armstronga (Ryan Gosling) in legendarno vesoljsko misijo, s katero je Armstrong postal svetovno znan, saj je postal prvi človek, ki je stopil na Luno 20. julija 1969.

Film je zasnovan po knjigi Jamesa R. Hansena, Prvi mož: Življenje Neila A. Armstronga, uradni biografiji Neila Armstronga, ki je bila izdala leta 2005 ter opisuje Armstrongovo vpletenost v Nasin program, misijo Apolla 11 in podrobnosti iz zasebnega življenja svetovno znanega astronavta. Film bo odkrival, kako visoki so bili stroški in žrtvovanje – pri Armstrongu in narodu – v eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva.

Partner projekta DRIVE-IN KINA, Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji, vas vabi v Center Noordung, kjer bo od 18. avgusta dalje razstavljen vzorec kamnine, prinesene z Lune, ki so ga pridobili  leta 1972 med misijo Apolla 17. Do konca avgusta bo Center Noordung prevzel tudi repliko vesoljske obleke, ki jo je nosil Neil Armstrong med svojim zgodovinskim sprehodom po Luni leta 1969. Vljudno vabljeni v Center Noordung!

ZA NAKUP VSTOPNIC ZA DRIVE-IN KINO PROJEKCIJO FILMA PRVI ČLOVEK SPODAJ IZBERITE DATUM 10. 9. 2020.

⋅ Parkirišče Centra Vič se odpre eno uro pred projekcijo.
⋅ V primeru dežja bo projekcija odpovedana.
⋅ Imetniki v naprej kupljenih vstopnic se lahko v primeru odpovedi projekcije za vračilo kupnine obrnete na info@kino-bezigrad.si.

Čas predstave in nakup vstopnic

* E-vstopnice in potrdilo o plačilu bodo po uspešnem nakupu poslani na ta email naslov.