LIFFE: KIT
The Whale
V kinu od:
17.11.2022
Leto:
2022
Država:
ZDA
Dolžina:
1 ura 57 minut
Žanr:
Drama
Režiser:
Darren Aronofsky
Igralci:
Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau
Jezik:
angleščina - podnapisi

LIFFE, največji slovenski mednarodni filmski festival, letos tudi v Kinu Bežigrad!

KIT PRI NAS 17. 11. OB 21.15!

Film Darrena Aronofskyja, posnet po gledališki igri Samuela D. Hunterja, prinaša zmagovito vrnitev nekdanjega hollywoodskega idola Brendana Fraserja na velika platna.

Charlie je učitelj angleščine, a se zaradi ekstremne debelosti med predavanji po spletu ne želi pokazati svojim študentom. Možakar se komajda premika po hiši in niti ne pomisli, da bi šel med ljudi. Njegova edina redna obiskovalka je negovalka Liz, ki je vajena njegovih zdravstvenih kriz. Ob zadnjem obisku mu pove, da njegovo srce ne bo zdržalo visokega krvnega pritiska ter da bo do konca tedna umrl, če ne bo poiskal zdravniške pomoči. Tovrsten vsakdan nenadoma prekine obisk Charliejeve hčerke iz prejšnjega zakona. Ellie je zdaj naporna najstnica z vedenjskimi težavami, a Charlieju se čas z njo zdi nadvse dragocen.

»Film nas lahko poveže z drugim, ne glede na to, kako drugačen se lahko zdi na površju. Ljudje, ki se borijo z debelostjo, so pogosto obsojani, zavračani in opredeljeni z njo. Ko sem si pred osmimi leti ogledal igro Sama Hunterja, me je prevzela globina njegovih likov, še zlasti Charliejeva. Navdihnila me je, da na filmskem platnu občinstvo postavim v Charliejevo kožo, jih potopim v njegove najgloblje misli, obžalovanja in upe.« (Darren Aronofsky)

Čas predstave in nakup vstopnic

* E-vstopnice in potrdilo o plačilu bodo po uspešnem nakupu poslani na ta email naslov.