TEDEN JAPONSKEGA FILMA: DRHTEČE KOPRNENJE [vstop prost]
Tremble All You Want
V kinu od:
21.10.2019
Leto:
2017
Država:
Japonska
Dolžina:
1 ura 57 minut
Žanr:
Drama, Komedija
Režiser:
Akiko Ohku
Igralci:
Kanji Furutachi, Anna Ishibashi, Hairi Katagiri
Jezik:
japonščina - slovenski podnapisi

Že četrto leto zapored smo za vas deželo vzhajajočega sonca pripeljali za Bežigrad!  V sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Ljubljani med 21. in 25. oktobrom gostimo TEDEN JAPONSKEGA FILMA, v sklopu katerega si boste lahko povsem BREZPLAČNO ogledali štiri filmske projekcije sodobne japonske kinematografije.

Predstavljamo Yoshiko, junakinjo ogrožene vrste sanjačev. 

Yoshika, štiriindvajsetletnica, zaposlena kot pisarniška referentka, že deset let goji neuslišano ljubezen do Ichimiye (ali “Ichi-ja”, “Enke”), sošolca iz srednje šole. Na zmenek jo povabi “Dvojka”, vztrajni sodelavec. To jo razveseli, saj je doslej ni še nihče povabil ven, vendar njuno razmerje nekako ne vzplamti. Tega pa ne moremo reči za futon v njeni spalnici, ki se vžge zaradi stika z električnim grelnikom. Ogenj je pogašen, vendar Yoshiko bližnje srečanje s smrtjo spodbudi k želji po ponovnem srečanju z Ichujem, zato se loti organizacije srednješolske obletnice s sošolci, ki se je večinoma sploh ne spomnijo. Obsedena s svojim namišljenim Enko in boječ se realne Dvojke ter razpleta med fantazijo in resničnostjo in med tistim, kar si zares želi in česar si ne, se Yoshika stežka išče. V lastnih očeh živahna, za druge pa dolgočasna, je junakinja prave sodobne romantične komedije.

DRHTEČE KOPRNENJE PRI NAS 21. OKTOBRA OB 17.00!

Vstop na projekcijo je prost. Brezplačne vstopnic lahko prevzamete samo fizično na naši blagajni. Rezervacija vstopnic ni mogoča. 
V kolikor si želite svojo vstopnico zagotoviti preko našega spletnega sistema, je cena vstopnice 1€.
Film bo predvajan s slovenskimi podnapisi. 

OSTALE PROJEKCIJE TEDNA JAPONSKEGA FILMA
22. 10. ob 17.00 = Zgodba iz Kamakure 
24. 10. ob 17.00 = Vrt umetnika Morija
25. 10. ob 17.00 = Mešane dvojice

 

Čas predstave in nakup vstopnic

* E-vstopnice in potrdilo o plačilu bodo po uspešnem nakupu poslani na ta email naslov.