TEDEN JAPONSKEGA FILMA: VRT UMETNIKA MORIJA [vstop prost]
Mori, the Artist's Habitat
V kinu od:
24.10.2019
Leto:
2018
Država:
Japonska
Dolžina:
1 ura 39 minut
Žanr:
Drama
Režiser:
Shuichi Okita
Igralci:
Tsutomu Yamazaki, Munetaka Aoki, Yû Fukuda
Jezik:
japonščina - slovenski podnapisi

Že četrto leto zapored smo za vas deželo vzhajajočega sonca pripeljali za Bežigrad!  V sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Ljubljani med 21. in 25. oktobrom gostimo TEDEN JAPONSKEGA FILMA, v sklopu katerega si boste lahko povsem BREZPLAČNO ogledali štiri filmske projekcije sodobne japonske kinematografije.

Poletni dan v 52 letnem zakonskem življenju umetnika in njegove žene…

V svojem vrtu poležava med grmički in drevesi ter opazuje delovne mravlje. Ta bradati 94-letni mož je Morikazu Kumagai, znan tudi kot slikar Mori. V preteklih 30 letih je komaj kdaj zapustil svoje posestvo. Večino dneva preživi tako, da opazuje svoj vrt in življenje v njem, ki ga nato prenese na svoje slike. Vsak večer slika v studiu, ki ga imenuje “šola”. Medtem, ko se on posveča vsakdanjim aktivnostim, se njegova žena Hideko ukvarja z različnimi obiskovalci. V vrtu so to živalice in insekti, na verandi pa ptiči v kletkah, ki pogledujejo na vrt. Mori in Hideko živita v miru, obkrožena s stvarmi, ki jih imata rada. Nekega dne se gradbeni investitor odloči, da bo poleg njiju zgradil stanovanjsko hišo, kar ogrozi njuno rajsko zatočišče. Stavba bo zastirala sonce in vrt bo postal neprimeren za bivanje. Mori in Hideko se odločite, da bosta ukrepala in obvarovala svoj ljubljeni vrt. Film je šaljiva upodobitev enega poletnega dne v življenju ostarelega para, ki skupaj živi že 52 let v prijetnem vzdušji 1970-ih.

VRT UMETNIKA MORIJA PRI NAS 24. OKTOBRA OB 17.00!

Vstop na projekcijo je prost. Brezplačne vstopnic lahko prevzamete samo fizično na naši blagajni. Rezervacija vstopnic ni mogoča. 
V kolikor si želite svojo vstopnico zagotoviti preko našega spletnega sistema, je cena vstopnice 1€.
Film bo predvajan s slovenskimi podnapisi. 

OSTALE PROJEKCIJE TEDNA JAPONSKEGA FILMA
21. 10. ob 17.00 = Drhteče koprnenje
22. 10. ob 17.00 = Zgodba iz Kamakure 

25. 10. ob 17.00 = Mešane dvojice

 

 

Čas predstave in nakup vstopnic

* E-vstopnice in potrdilo o plačilu bodo po uspešnem nakupu poslani na ta email naslov.