TEDEN JAPONSKEGA FILMA: USODA: ZGODBA IZ KAMAKURE [vstop prost]
Destiny: The Tale of Kamakura
V kinu od:
22.10.2019
Leto:
2017
Država:
Japonska
Dolžina:
2 uri 9 minut
Žanr:
Drama, Fantazijski film
Režiser:
Takashi Yamazaki
Igralci:
Masato Sakai, Mitsuki Takahata, Shin'ichi Tsutsumi
Jezik:
japonščina - slovenski podnapisi

Že četrto leto zapored smo za vas deželo vzhajajočega sonca pripeljali za Bežigrad!  V sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Ljubljani med 21. in 25. oktobrom gostimo TEDEN JAPONSKEGA FILMA, v sklopu katerega si boste lahko povsem BREZPLAČNO ogledali štiri filmske projekcije sodobne japonske kinematografije.

Kaj “usoda” pravzaprav pomeni?

Ko se mlada Akiko poroči s skrivnostnim romanopiscem Masakazujem Isshikijem in se z njim preseli v Kamakuro, postane njeno življenje stalni vir čudes. Preprost sprehod skozi mesto jo popelje v stik z nadnaravnimi bitji, kot so goblini, duhovi in ne-zelo-strašljive Matilde. Akiko kmalu ugotovi, da je Kamakura kraj, kjer naravno in nadnaravno sobivata v sožitju. Isshikijeva hiša nudi dom tudi mnogim drugim posebnim prebivalcem, kot je Kin, služkinja, ki bi zlahka bila stara 130 let, Masakazujev nepoboljšljivi urednik Honda, in nenazadnje bit, ki privlači revščino. Čeprav je za novopečeno ženo to življenje drugačno, kot si ga je predstavljala, se izkaže, da je kljub vsemu izredno zabavno. Nekega jutra Masakazu ugotovi, a je Akiko izginila. Edina sled je ljubeče pismo, ki mu ga je napisala. Zdi se, da je Akiko utrpela nenavadno nesrečo, umrla in prešla v onostranstvo. Masakazu šele po izgubi žene ugotovi, kako zelo jo je ljubil. Odloči se, da bo odpotoval v onostranstvo in jo pripeljal nazaj. Tam ga čakajo nadnaravna bitja, ki so mu odpeljala ženo, in še nekdo, ki ga prepozna.

ZGODBA IZ KAMAURE PRI NAS 22. OKTOBRA OB 17.00!

Vstop na projekcijo je prost. Brezplačne vstopnic lahko prevzamete samo fizično na naši blagajni. Rezervacija vstopnic ni mogoča. 
V kolikor si želite svojo vstopnico zagotoviti preko našega spletnega sistema, je cena vstopnice 1€.
Film bo predvajan s slovenskimi podnapisi. 

OSTALE PROJEKCIJE TEDNA JAPONSKEGA FILMA
21. 10. ob 17.00 = Drhteče koprnenje

24. 10. ob 17.00 = Vrt umetnika Morija
25. 10. ob 17.00 = Mešane dvojice

 

Čas predstave in nakup vstopnic

* E-vstopnice in potrdilo o plačilu bodo po uspešnem nakupu poslani na ta email naslov.