Trenutno vpisi v GLEDALIŠKO ŠOLO Kina Gledališča Bežigrad ne potekajo. Več informacij o možnih terminih vpisa na trzenje@4ljubljana.si ali na telefonski številki 070 800 980.

LETNI PROGRAM GLEDALIŠKE ŠOLE KINA GLEDALIŠČA BEŽIGRAD 2017/18

KDO? Otroci in mladostniki v starosti od 10 do 15 let.
MENTOR: Lucija Ćirović
TRAJANJE Od oktobra do maja 2018; skupno 103 ure

1. SKLOP (oktober, november, december)
V obdobju do decembra se bomo, medtem ko se bomo spoznavali med seboj, ukvarjali s prvimi koraki nastopanja in vživljanja. Izvajali bomo različne ogrevalne vaje za koncentracijo in sproščanje ter vzporedno krepili radovednost in domišljijo. Preko igre bomo prebujali svoj govorni aparat, ozaveščali svoje telo in osvajali prostor. Preizkušali se bomo v raznih improvizacijskih nalogah in spodbujali interakcijo s soigralci. V naših prijetnih, zabavnih in kreativnih druženjih bomo iskali nove ideje, odkrivali zanimiv material in odpirali tematike, ki nam bodo služile za pripravo končne predstave. Vsak se bo lahko preizkusil v vlogi igralca, režiserja in scenarista. Preko gledališke umetnosti in igralskih izzivov, se bomo spoznavali tudi z drugimi umetniškimi poklici, kot so scenograf, masker, kostumograf, oblikovalec luči.

2. SKLOP (januar, februar, marec)
V prvih mesecih novega koledarskega leta bomo nadaljevali z vajami, vendar jih bomo počasi začeli nadgrajevati z zahtevnejšimi nalogami in navodili. Za osnovo bomo vzeli že obstoječi krajši dramski tekst in začeli postavljati nove prizore. Najbolj zanimive prizore, nastale iz improvizacij na osnovi dramskega teksta, bomo zabeležili. Nabran material bo osnova za končno predstavo, katero bomo začeli postavljati na oder.

3. SKLOP (april, maj)
V zadnjih mesecih gledališke šole bomo pripravljali vse, kar bo potrebno za predstavo. Imeli bomo vaje in generalko, kjer bomo pilili prizore, ukvarjali se bom s kostumi, sceno in rekviziti ter dali vse od sebe za zaključno produkcijo. Ta bo premiero doživela konec maja ali v začetku junija v veliki dvorani Kino Gledališča Bežigrad, kjer bo organiziran slavnostni ogled predstave s pogostitvijo. Na zaključno produkcijo bodo vabljeni prijatelji, sorodniki in tudi strokovna javnost.

ŠE NEKAJ BESED O MENTORJIH:
Lucija Ćirović je igralka, lutkarica, stand-up komičarka, diplomirana vzgojiteljica, trenerka otrok-igralcev, dramska pedagoginja, magistrica govora in ventrilokvistka. Boštjan Štorman je diplomirani likovni pedagog, scenograf, režiser, lutkovni tehnolog, lutkar in dramski pedagog. Lucija in Boštjan skupaj ustvarjata v lutkovno-igranem Gledališču iz desnega žepka. Izkušnje za delo z otroki sta si pridobila z vodenjem gledaliških in lutkovnih delavnic, sodelovanjem pri raznih televizijskih in filmskih projektih, predvsem pa z večletnim pedagoškim delom na Dramski šoli Barice Blenkuš. Pouk bodo sooblikovali tudi gostujoči mentorji.

POMEMBNO:
Program je zasnovan na otrocih, ki so prvič na gledališki šoli, nimajo izkušenj z nastopanjem ali pa imajo težave s tremo. V kolikor se v Gledališko šolo Kino
Gledališča Bežigrad vpišejo otroci, ki že imajo določeno predznanje, se program prilagodi na posameznega otroka, kar pomeni, da hitreje začne s težjimi vajami, dobi več nalog, sam napiše tekst, sam režira končno predstavo ipd.

Več informacij na trzenje@4ljubljana.si ali na telefonski številki 070 800 980.