Največkrat izgovorjen stavek v naslednjih mesecih bo: “Pelji me v kino!” DOBESEDNO! Ker 19. maja odpiramo PRVI DRIVE-IN KINO V SLOVENIJI!

V organizaciji Kina Bežigrad bo na parkirišču partnerja projekta Centra Interspar Vič in ob pomoči generalnih sponzorjev: NLB, Zavarovalnica Generali, AMZS in Renault Slovenija, zaživela atrakcija, ki smo jo doslej poznali le iz ameriških filmov. DRIVE-IN KINO BEŽIGRAD bo skupaj z bogato spremljevalno ponudbo sledil vzoru klasičnih ameriških drive-in kinov iz 60. let prejšnjega stoletja in vam omogočil posebno romantično-nostalgično izkušnjo gledanja filmov iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila!

Glavno prizorišče Drive-in Kina Bežigrad bo parkirišče Centra Interspar Vič, ki bo sprejelo približno 70 osebnih vozil. V svojevrstni atrakciji bo moč uživati do konca septembra 2018, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje. Dnevno se bo zvrstila po ena projekcija, pričetek predvajanja pa se bo prilagajal sončnemu zahodu.

Dogajanje bo navdušilo vse generacije, saj bodo pester program sestavljale tako največje aktualne uspešnice kot tudi večne filmske klasike, za katere bodo rezervirani nostalgični nedeljski večeri. Program bo objavljen na mesečni bazi – prvi SPORED BO OBJAVLJEN 17. MAJA, vstopnice pa bo moč rezervirati na spletni strani www.kino-bezigrad.si. Vnaprejšnji nakup vstopnic bo omogočen na blagajni Kina Bežigrad na Linhartovi 11, hkrati bo prodaja vstopnic potekala tudi na sami lokaciji, in sicer eno uro pred pričetkom posamezne projekcije.

Cene vstopnic za aktualne filme bodo določene po obstoječem ceniku Kina Bežigrad in se bodo obračunavale po osebi, za posamezno vozilo pa bo veljal dodatek v višini 3 EUR. Enotna cena vstopnic za filmske klasike bo znašala 4 EUR po osebi, dodatek za vozilo pa bo enak kot pri aktualnih filmih.

V primeru slabega vremena bo za odpovedano projekcijo razpisan nov termin. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za aktualne filme bodo lahko izbirali med tremi možnosti: vračilo denarja, ogled filma v Kinu Bežigrad na Linhartovi 11 ali ogled filma v Drive-in Kinu Bežigrad v novem terminu. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za filmske klasike se bodo lahko odločili bodisi za vračilo denarja bodisi za koriščenje vstopnic za katero koli drugo projekcijo filmskih klasik.

Ker bo Drive-in Kino Bežigrad sledil vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let, so organizatorji poskrbeli še za bogat spremljevalni program. Ta bo med drugim vključeval gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu in atraktivno strežbo na kotalkah. Vstop na prizorišče bo omogočen vsaj uro pred posamezno projekcijo, obiskovalci pa bodo hrano in pijačo lahko naročali tudi med samim ogledom filma.

DRIVE-IN KINO BEŽIGRAD BO 19. MAJA OTVORILA LEGENDARNA FILMSKA KLASIKA BRILJANTINA!

Otvoritev bo zaznamoval pester spremljevalni program, ki bo stopnjeval vročico vse do vrhunca večera – projekcije filmske klasike BRILJANTINA.

POPOLDANSKI ZABAVNI PROGRAM (Vstop prost) – OD 15.00 DO 18.00
Od 15. do 18. ure bo na prizorišču potekal zabavni program s prostim vstopom, ki bo v veliki meri posvečen najmlajšim obiskovalcem. Slednji bodo lahko uživali v številnih animacijah, kot so mala šola nogometa z NK Olimpijo, otroški prometni poligon, igralne konzole, risanje Chupa Chups otroških tatujev itd. Dogajanje bosta popestrila tudi Alenka Godec ob 16.00 in Nipke s svojo plesno skupino X-Planet ob 17.00.

VEČERNI PROGRAM – OD 20.00 DALJE
V uradnem delu otvoritve, ki bo potekal od 20. ure dalje, pa bo prevladovalo rock’n’roll vzdušje. Vročico bodo stopnjevali rockabilly mojstri Joe & the Rhythm Boys, plesna skupina The Artifex ter posebna gostja – prva slovenska pin-up kraljica Miss Stacey. Ko pade mrak, bo vrhunec večera pripadal projekciji filmske klasike Briljantina, ki bo na sporedu ob 21.30.

DOBIMO SE V SOBOTO, 19. MAJA, NA PARKIRIŠČU CENTRA INTERSPAR VIČ

Rezervacija vstopnic za otvoritveno projekcijo bo od 16. maja dalje mogoča na spletni strani www.kino-bezigrad.si.