Pozabljenčki [delavnica in risanka]

Ta konec tedna boste imeli priložnost, da si ogledate razgibano, duhovito in očarljivo pustolovščino, ki vsebuje elemente, ki jih nikoli prej ni nihče videl. Na velika platna prihajajo ljubke kosmate živalice v obliki krofkov, ki vas bodo v animiranem filmu popeljale na potovanje skozi čas.  V soboto, 11. marca,va v sodelovanju z Radiem Ekspres ob 10.00 vabimo na prikupno brezplačno ustvarjalo delavnico izdelave krofkov  ter poslikavo obraza, ob 11.00 pa sledi še animirani film Pozabljenčki. Flamelčka Opi in Edi sta sestra in brat, ki s pomočjo časovnega cveta iz leta 1835 poletita v moderni čas v Šanghaj in obiščeta muzej, kjer spoznata, da je njuna vrsta v letu 1835 izumrla. Odločita, da spremenita potek zgodovine in poskušata rešiti njun obstoj.

PROGRAM 11. 3. 2023
10.00 – BREZPLAČNA OTROŠKA DELAVNICA IN POSLIKAVA OBRAZA
11.00 – POZABLJENČKI

Opi in Edi sta sestra in brat, vrste FLAMELČKI. To so ljubke kosmate živalice v obliki krofkov, ki leta 1835 živijo na otoku Galapagos. Edi je črnogled in si nadvse želi pripadati skupnosti, Opi pa je pretirano razposajena in nenehno ustvarja kaos, zaradi česar ju skupnost venomer zavrača.
Naša junaka po naključju potujeta skozi čas, s pomočjo časovnega cveta, iz leta 1835 v moderni čas v Šanghaju. Tu prvič vidita promet, trans maščobe in spoznata ljubkega psička z imenom Karli, ki jima pomaga razumeti kje in v katerem času se nahajata. Odloči se, da jima bo pomagal pri vrnitvi domov. Pelje ju v muzej, kjer na njuno grozo izvesta, da so Flamelčki izumrli leta 1835, takoj zatem, ko so padli v časovni cvet.
Opi in Edi ugotovita, da se bosta morala vrniti v leto 1835 in od teh dveh nerodnih bitij je odvisen njun obstoj in preživetje celotne vrste… S tem pa morda spremenita tudi potek zgodovine.

 

9.3.2023