VPIS V OTROŠKI ABONMA 2018/2019

KINO BEŽIGRAD VABI K VPISU V OTROŠKI ABONMA ZA SEZONO 2018/19

Kombinirani gledališko-koncertno-filmski abonma za otroke obsega 4 PREDSTAVE ZA OTROKE + 2 RISANKI PO IZBIRI.

Več informacij in prijave

ČAROVNIK NIK – IGRANA PREDSTAVA ZA OTROKE

20. 10. 2018 ob 11:00

Igrata: Juš Milčinski in Urška Mlakar
Čarovnik Nik se pripravlja na največji nastop v svojem življenju. Svoje čarovniške trike bo moral pokazati pred samim kraljem. Problem je le v tem, da kralj Straško Grozni velja za neusmiljeno občinstvo. Ali bo čarovniku Niku uspelo odnesti celo glavo in morda tudi čarovniško kapo, boste izvedeli v novi pripovedi Glavka in Zbrka.

SUPER KRILA – IGRANA PREDSTAVA ZA OTROKE

17. 11. 2018 ob 11:00

Pojeta in igrata: Alenka Kolman in maskota SUPER KRILA

Jan iz priljubljene risana serije SUPER KRILA, ki ga otroci obožujejo, bo navdušil otroke in starše. S svojim prihodom na oder bo zabavno in hkrati poučno popestril dogajanje. Jan bo z otroci zapel, jih naučil novo pesmico, jim pokazal nove čarovniške trike, ki se jih je naučil na svojih potovanjih v Parizu, Londonu, Egiptu … in s pomočjo otrok napisal svoje ime (JAN) v slovenščini ter se naučil šteti do 10!! Zabavali in nasmejali se bodo tako otroci kot starši! V
zabavno animacijo bodo vključeni tudi otroci, ki jih Jan povabi na oder (10 otrok), da držijo veliiiika števila. Zabavno druženje bomo zaključili z veselim prepevanjem pesmi Mi se imamo radi!

JANKO IN METKA – OPERNA PREDSTAVA ZA OTROKE

19.1.2019 ob 11:00

Pojeta: Eva Černe in Klemen Torkar

Izbirčna Janko in Metka dokončno načneta živce mačehe in očeta, saj kljub pomanjkanju ne marata jesti zelenjavne juhe. V gozdu ju na limanice ujame čarovnica Leopoldina, nekdanja slavna operna pevka. Medtem, ko se Janko redi v hlevčku, Leopoldina Metko nauči skuhati najboljšo zelenjavno juho na svetu. Razplet je seveda znan, Janko in Metka pa se odpravita domov z novim znanjem in bolj spoštljiva do truda svojih staršev.

OVBE, KEKEC, UJMA GRE – LUTKOVNA PREDSTAVA ZA OTROKE

16. 2. 2019 OB 11:00

Igrata: Andrej Rozman Roza in Barbara Bulatović

Predstava je narejena po prvi Kekčevi prigodi, ki jo je Josip Vandot opisal v knjigi Kekec na hudi poti. Še preden je ukanil samotarsko zeliščarico Pehto in divjega lovca Bedanca, se je Kekec s svojo starejšo polsestro Jerico izgubil, tako da sta namesto do Tretje doline prišla do dveh bajeslovnih bitij, gorske vile Škrlatice in divjega moža Prisanka, pri katerem Kekcu grozi, da bo moral vse življenje pasti divje koze. Gre za edino Kekčevo pripoved, ki je še ne poznamo s filma. V njej je še posebej izpostavljeno nasprotje med dobroto in sebičnostjo, kar jo dela v današnjem času še bolj aktualno kot ob nastanku. Za predstavo, ki bi morala razveseljevat tako odrasle kot otroke, so narejeni izvirni songi v nekoliko posodobljeni Kekčev maniri.

4.9.2018