JUNIJSKE FILMSKE KLASIKE

PELJI ME V KINO

JUNIJSKE FILMSKE KLASIKE V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

V nežni objem nostalgije vabijo Briljantina, Top Gun, Titanik in Casablanca  

Poletni nedeljski večeri so v prvem drive-in kinu v Sloveniji rezervirani za nostalgično obujanje spominov. Poleg aktualnih uspešnic program namreč sestavljajo tudi večne filmske klasike, ki jih je sedaj moč podoživeti na povsem nov način, iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila. Zaradi velikega zanimanja – vstopnice za otvoritveno projekcijo so pošle v rekordnem času – je bila v nedeljo, 3. junija, na spored ponovno umeščena legendarna Briljantina. Naslednjo nedeljo, 10. junija, bo obiskovalce med oblake ponesel dih jemajoči Top Gun, teden dni kasneje pa sledi vkrcanje na Titanik, kjer se bosta usodno zaljubila Rose in Jack. Mesečni cikel klasik bo 24. junija sklenila po mnenju mnogih ena najlepših ljubezenskih filmskih zgodb – brezčasna Casablanca. Cena vstopnic za filmske klasike znaša 4 evre na osebo, za posamezno vozilo se obračuna dodatek v višini 3 evre. Vstopnice oziroma parkirno mesto je že mogoče predhodno rezervirati.

JUNIJSKE FILMSKE KLASIKE V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

BRILJANTINA – 3. JUNIJA OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

»Oh, Sandy …« – Briljantina, 1978

Brezčasna zgodba o koncu poletne romance med Dannyjem in Sandy, ki ga prinese začetek zadnjega letnika srednje šole – vse dokler se Sandy nepričakovano ne preseli na Dannyjevo srednjo šolo Rydell High.

TOP GUN – 10. JUNIJA OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

»Čutim potrebo … potrebo po hitrosti.« – Top Gun, 1986

Maverick je samozavesten in ambiciozen pilot, ki dobi priložnost dodatnega usposabljanja v šoli Top Gun Naval Flying, kjer se šolajo najboljši ameriški piloti. Tam spozna Icemana ter Charlie, civilno inštruktorico letenja, s katero začne romanco.

TITANIK – 17. JUNIJA OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

»Obljubi mi, Rose. In nikoli ne pozabi te obljube.« – Titanik, 1997

Piše se leto 1912, ko veličastni Titanik odpluje na svojo krstno vožnjo. Mlada Rose se s svojo materjo, zaročencem in ostalimi potniki prvega razreda vkrca na ladjo, medtem pa si umetnik in popotnik Jack Dawson pri pokru priigra vozovnico za tretji razred. Ko se po naključju spoznata, se med njima rodi usodna ljubezen.

CASABLANCA – 24. JUNIJA OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

“Vedno bova imela Pariz.” – Casablanca, 1942

Med 2. svetovno vojno se v Casablanci srečata nekdanja ljubimca Rick in Ilsa. On je sedaj lastnik lokala, kjer se zbirajo tako oficirji Tretjega rajha in predstavniki Vichyjske Francije kot tudi begunci iz okupirane Evrope; ona pa želi z možem, političnim beguncem, odpotovati v ZDA. Za to pa potrebujeta prepustnico, ki jo ima v lasti Rick.

4.6.2018