SLOVENSKE FILMSKE KLASIKE

PELJI ME V KINO

SLOVENSKE FILMSKE KLASIKE V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

Mesec slovenskih klasik bo otvorila brezplačna projekcija mladinskega filma Srečno, Kekec!

Julija bodo nabor večnih filmskih klasik v Drive-in Kinu Bežigrad ob petkovih večerih obogatile projekcije domačih uspešnic, ki so se za zmeraj usidrale v srca gledalcev. Cikel štirih filmov se bo v petek, 6. julija, pričel z brezplačno projekcijo mladinskega filma Srečno, Kekec!, nato pa sledijo še Sreča na vrvici, To so gadi in Poletje v školjki. Za vse filme, razen otvoritvenega, za katerega rezervacije niso mogoče, je polovica mest na voljo za spletne rezervacije, druga polovica pa za nakup na sami lokaciji pred posamezno projekcijo. Drive-in Kino Bežigrad se na parkirišču Centra Interspar Vič odpre ob 19.45, obiskovalcem pa je na voljo še bogata gostinska ponudba, ki vključuje atraktivno strežbo na kotalkah ter oddajo in dostavo naročil med samim filmom. Cena vstopnic za filmske klasike znaša 4 evre na osebo, za posamezno vozilo se obračuna dodatek v višini 3 evrov.

SLOVENSKE FILMSKE KLASIKE V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

SREČNO, KEKEC! (1963) – 6. JULIJ OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD = PROST VSTOP!

Jaz pa pojdem in zasejem

dobro voljo pri ljudeh.

V eni roki nosim sonce,

v drugi roki zlati smeh.

Mesec slovenskih klasik bo otvoril legendarni slovenski mladinski film iz leta 1963, ki ga je režiral Jože Gale. V nadaljevanje znamenitega filma Kekec se neustrašni glavni junak s pomočjo plahega Rožleta spopade s Pehto, ki trmasto skriva zdravilne kapljice, ki bi Mojci lahko povrnile vid. Ob tem pa Kekec spozna, da tudi videz včasih vara.

SREČA NA VRVICI (1977) – 13. JULIJ OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

Tjarampadadi

nobenih skrbi

srečo imaš na vrvici.

Prijatelji in ti, tjarampadadi

sreča na vrvici.

Ko Maticu filmarji ponudijo glavno vlogo filma, se dečku življenje nenadoma obrne na glavo. Z njim namreč nastopa pes Jakob, ki se nanj tako naveže, da mu psa ob koncu snemanja kar podarijo. Tedaj pa se začnejo prave težave, ki jih prihod ogromnega Novofundlandca povzroči v blokovskem naselju.

TO SO GADI (1977) – 20. JULIJ OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

“Jok brate, odpade!”

Eden najuspešnejših slovenskih filmov vseh časov, katerega priljubljenost z leti le še narašča. Vdovec Štebe ima pet sinov, ki s svojimi nagajivostmi spravljajo v obup vso malomeščansko sosesko, zato jih zmerjajo z “gadi”. Gospodinji jim Rozi, ki kar naprej straši z odhodom in grožnjo nekega dne tudi uresniči. Prav takrat pa na obisk pride njena nečakinja Meri, ki skuša prevzeti gospodinjska opravila in pritegne pozornost Štebetovega prijatelja Toneta.

POLETJE V ŠKOLJKI (1985) – 27. JULIJ OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

Prisluhni školjki,

vanjo ujet je,

prisluhni školjki,

v njej poletje ti šumi.

Dvanajstletni Tomaž preživlja svoje zadnje otroško poletje ter ob igri na plaži pozablja na prepire in prezaposlenost svojih ločenih staršev. V svetu odraslih njegove težave razume le stari mornar Luka, ki mu podari školjko. Vsakič, ko bo prisluhnil šumenju morja v školjki, se bo Tomaž spomnil na nepozabno poletje, na svojo prvo ljubezen, prijatelje in pustolovščino, ki so jo doživeli.

 

2.7.2018